torsdag 26 februari 2009

Härlig dag i solen

Desto närmre vi kommer den första april ju trevligare blir denna mammaledighet. Idag var vi på öppna förskolan på förmiddagen. Vi tog sällskap med Anna och Alvin. På vägen hem blev det bråttom, eftersom Alvins syster slagit i haken, så Anna fick skynda till dagis. Så nu får vi se om det blir som planerat, att de ska komma på middag på lördag. Det verkar nämligen som om hon fått hjärnskakning.

Sedan, när solen började titta fram, gick vi till Gulsippans parklek tillsammans med Frida, Vincent, Sandra och Charlie. Det var en härlig promenad och roligt för Hugo att hälsa på kaninerna och hönsen. Väl hemma igen kände jag hur det sved till i ansiktet. Nu fullkomligt kokar det. Jag har brännt mig...att solen kan vara så stark nu!?

Sedan var vi en sväng till Vincent och Frida (de bor ju bara tre hus bort :)) och Frida visade bilder på Side och Samos. Två tänkbara ställen att åka till i sommar kanske. Samos verkar ju hur mysigt som helst, men det verkar vara klappersten på stränderna. Och det går ju inte med en liten en som ska sitta och leka i sanden.

Hugo ligger och sover nu, helt slut och jag ska börja kolla runt lite på resor och barninredning. Jag måste dock plugga teori till körprovet, som kommer att ske inom en månad!!! Helt galet, men sant!!

/C

3 kommentarer:

  1. Jag har varit på Samos, det är jättefint där, men stränderna är ganska steniga, så det är kanske inte så kul för barn att springa omkring där.. men det är en liten och mysig ö iallafall :) kram

    SvaraRadera
  2. Du föreställer dig helt rätt Joakim, du får mer för pengarna med en PC, förvisso inte lika bra men mer rå prestanda med en PC. Min mac likställer jag med min stationära dator E6600 med 4gb ram, men i dagsläget finns det värre stationära datorer. Och för 1 2000 får du en grym i7 dator. Bärbara macen är ingen ren bild/film redigerings maskin, önskar att jag hade 25 000 så hade jag köpt en Macbook pro 17", som är speciellt lämpad för bildredigering och videoredigering.

    Men jag skulle ha en bärbar till pappaledigheten, userfriendliness är viktigt då jag löser problem jobbar med teknik hela dagarna så vill jag inte jobba med massor sånt hemma i onödan, ville ha nått som alltid fungerar. Batteritid är viktigt för mig, jag får en hel dag med Macen ungefär på en laddning, använder jag en PC får jag i bästa fall 2 timmar, på grund av OS design. Med win7 kommer PC datorer att få liknande features och företag kommer spara upp emot 40 miljoner per år i elräkning(beroende på storlek på företag).

    De Mac pro kan man inte jämföra med en vanlig PC dator, utan priset på 23500 är väldigt billigt. Det är en super person dator, med dubbla Xeon proccessorer.. Sånt man redigerar hollywood film med, tror heller inte du behöver den prestandan.

    Imacen, fördelen med den är att du får en skärm värde ca 4000-6000 inbakat i priset, dvs en ruskigt bra skärm, en skärm anpassad till bildredigering börjar på 4000 för en 22".

    Men jag råder dig nog att köpa en PC trots allt, billigaste alternativet, det är en väldans omställning att gå till Mac, samt mycket svårare att hitta saker som fungerar. Fast gillar man inte Macen så har de ett mycket högre andrahandsvärde än en PC, som princip är värdelös när du plockar ut den från affären.

    SvaraRadera
  3. Ok du (Solveig) har varit där..Jag har kollat på Naxos, Thassos och Karpathos också. Vi har ju varit på Kreta, Rhodos, Kos, Santorini, Skiathos..och Kreta är ju barnvänligt, men onödigt att åka tillbaka till samma ställe igen...så jag ska kolla vidare. Kram

    SvaraRadera