onsdag 18 februari 2009

Fram och baksida

Kvällen är återigen sen och det börjar väl bli dags att gå och knyta sig. Blev rätt lugnt ikväll framför TV:n medan Carro låg och vilade, hon var väldigt trött efter dagens bestyr med Hugo. Jag hade iofs kunnat fixa lite med bilderna men fastnade som sagt framför TV:n där det bjöds på trav från Solvalla. Är verkligen en riktig travnörd, det har jag insett för länge sen och folk i min omgivning har ofta svårt att förstå tjusningen med det hela. Nåja, mer om det en annan gång.

Innan Carro stupade i säng hann vi påbörja en diskussion kring hur våra utomhusytor ska se ut. Ni som varit här vet att det ser hyfsat för jävligt ut, främst på framsidan men även på baksidan. När man sitter på trallen på baksidan och käkar middag känns det nästan som man är naken med tanke på den insyn som råder. Vi har väl inte riktigt bestämt hur det ska åtgärdas men ett staket runt trallen kan vara en lösning. Sedan om man kompletterar det med lite fin utomhusbelysning kan det bli väldigt mysigt och inbjudande. Sen grillen, den älskade grillen....den måste ha sin egna lilla plats på baksidan. Förra sommaren stod den bakom en liten buske intill trallen som den förra ägaren planterat och som sedemera blev full med nyckelpigor. Problemet är att den där busken blåste ner i höstas och existerar därmed inte längre. Därför har inte grillen någon given plats för tillfället så vi måste fundera ut en bra lösning för det också. Vad gäller framsidan lutar det åt någon form av plattor och eventuellt en häck eller låg stenmur ut mot gatan. Vi får se vad vi kommer fram till. Eventuellt kan jag göra en del jobb själv i sommar när jag är pappaledig men själva stensättningen överlåter jag till någon annan.

Torsdag imorgon och Carro ska åter till Herr Muffi och köra bil. Hugo och jag har planerat en tur till ICA Viksjö under tiden för att handla mat. Just handla är väl ingen av lillemans favoritsysslor men så länge vagnen körs runt brukar han vara lugn. Så fort man stannar till vid någon hylla eller disk för att plocka lite varor börjar han knorra och spotta ut nappen på golvet. Sedan har han börjat skruva på sig när han inte är bekväm så det ser ut som han nästan ska trilla ur vagnen. Vi får se hur det går imorgon när det bara är han och jag. På fredag sen är det fest hemma hos Daniel och Susanna i deras nya lägenhet i Solna. Ska bli kul att träffa dem samt lite annat löst folk och ha lite kul tillsammans. Hugo hänger på och förhoppningsvis accepterar han att sova några timmar i resesängen, sist vi var iväg var det lite si och så med det.

Vill avsluta med att gratulera Solveig & Philip som idag blev ägare till en stor och fin lägenhet i Liljeholmen. Grattis!!!

Nu väntar några timmars skön sömn innan allt tar fart igen. God natt!

//J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar