lördag 2 maj 2009

Helgen så här långt

Det är i skrivande stund lördag vid lunchtid och hitills har helgen varit mycket bra. Solen skiner numer konstant och det är så grymt skönt att bara öppna dörren och kliva ut. I vårat område är det dessutom alltid en hel del folk ute så det finns alltid någon att prata med och någon för Hugo att leka med.

I torsdags var det Valborg och Carro jobbade som vanligt. Hugo och jag var och handlade samt lekte lite som vanligt. Här är Hugo i sitt tält och leker.
Ett av hans favoritord är klocka och han har också en klocka som han fått av morfar. Den är just nu mycket intressant.
Tittut....här är jag
I torsdags när Caroline kommit hem blev det först grill tillsammans med Magnus och Medina. Vi satt ute och åt för första gången i år, helt underbart. På grillen blev det spareribs marinerade i Smoky Hickory olja, grymt gott!! Sen efter maten bar det av till Skälby Gård som ligger ca 10 min promenad härifrån. Där bjöds det på traditionellt valborgsfirande.
På väg till Skälby Gård
Vädret var underbart skönt om än något kyligt på kvällen. Magnus och Medina skymtar i bakgrunden.
Pappa och Hugo inväntar att brasan ska tändas
Hela familjen samlad
Brasan är tänd
Norah, Magnus och Medina
Caroline framför brasan
Även Hugo fick syn på brasan och pekade upplysningsvis ut var den var
Igår var det återigen fint väder och det blev en hel del jobb med staketet. Har nu satt upp stolpar till både planket och staketet som ni ser på bilden nedan. Vi plockade även ut möblerna och passade på att käka ute igår igen. Vad det blev för mat? Grillat såklart. Denna gång körde vi grillad ryggbiff med bakad potatis och vitlöksmör....mums!
Hugo gillar att kicka lite boll. Här har han råkat skjuta bollen in i häcken.
Idag har jag målat överliggarna till staketet och tanken är att fortsätta bygga idag. Förhoppningsvis hinner jag sätta upp reglarna till både staketet och planket. Vi ska även en sväng till Jakobsbergs centrum snart och sen är det ju som bekant V75 dagen till ära. Ikväll sen blir det återigen grillat, denna gång kör vi hel fläskfilé som tillagas genom indirekt grillning. Det innebär att man inte grillar med direkt värme på köttet utan låter värmen komma från de andra brännarna och sedan tillagas köttet genom den värma som alstras då locket ligger på. Blir nog pommes och någon god sås till, förhoppningsvis ute.
Vill avsluta med att säga grattis till min mamma som fyller år idag. Grattis mamma!!
//J

3 kommentarer:

 1. Jättefin familjebild på er tre! :)

  SvaraRadera
 2. Förresten Karo, ditt hår ser väldigt fluffigt och fint ut, lärde du dig det på den där kursen eller? :)

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vill så gärna komma och hälsa på er i huvudstaden nån dag. Vi kan väl höras - miss u so much=(
  Kram//Big sister

  SvaraRadera