söndag 17 maj 2009

Junibacken

Igår var vi på Junibacken tillsammans med Magnus, Medina och Norah. Vi åkte vid 10-tiden så vi inte skulle komma hem allltför sent. Jag ville hinna hem i tid för att kunna snickra på planket.

Vädret var strålande och när vi kom fram till Djurgården och Junibacken var det inte alls mycket folk. Det är ett sånt ställe där det ibland kan vara hiskeliga köer men alltså inte igår.

Hugo med mamma på väg till Junibacken.

Inne på Junibacken fanns de flesta figurer från de sagor och berättelser man själv växt upp med. Det var uppbyggt som små "världar" från de olika sagorna. Hugo verkade inte riktigt bekväm utan såg lite fundersam ut när vi knallade runt där.

Här flyger Karlsson på taket

Sen var det dags för sagotåget där vi fick åka runt i en vagn bland Astrid Lindgrens alla sagor. Vi flög både högt och lågt över ställen som Junibacken, Lönneberga, Nangijala och Mattisborgen. När vi närmade oss Katlagrottan från Bröderna Lejonhjärta blev Hugo riktigt skraj och började gråta. Det var tyvärr fotoförbud från sagotåget så inga bilder därifrån.

Här väntar Norah och Hugo på att få kliva ombord på sagotåget

Efter sagotåget blev det en tur till Villa Villekulla för att hälsa på hos Pippi Långstrump.

Hugo och jag tog oss en tur i Villa Villekulla


Norah tittar ut från Pippis hus


Sen gick Hugo på egen upptäcksfärd bland alla konstiga rum


Hugo passade på att leka lite med Lego

Sen var det dags för lite fika innan dagens show skulle dra igång. Pippi Långstrump var det som stod på programmet.

Hugo och mamma väntar spänt på att föreställningen ska börja.


Det var som ni ser fullt med barn på plats och alla verkade mycket nöjda när Pippi tog hand om alla läskiga pirater som försökte ta hennes pengar.


Hugo blev ganska trött efter att vi varit där en stund och rutschkanan var ingen höjdare den här gången.


Även om Hugo är i minsta laget för att kunna uppskatta Junibacken måste jag säga att det var ett riktigt bra ställe. Har man småbarn är det absolut väl värt ett besök.

Väl hemma var det dags att dra på sig arbetskläderna och snickra på planket. Blev några timmars snickrande innan det var dags att tända grillen i det härliga solskenet. Några öl hann rinna ner innan de cajunmarinerade fläskkarréerna var klara och det var dags att äta. Blev middag ute i solskenet följt av Melodifestivalen där Sverige blev fullständigt förnedrat. Vad annat kan man förvänta sig med ett bidrag där någon slags mix av opera och discomusik framförs av en jag vet inte vad. Är hon en före detta man som knipsat av utrustningen mellan benen? Åtminstone fick jag den känslan när hon framförde sitt bidrag igår.

Back to work....Förhoppningsvis har jag några bilder att visa från bygget senare idag.

//J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar