måndag 22 juni 2009

Midsommarhelgen

Så var årets midsommarhelg till ända och det har varit full fart ända sedan i torsdags. Vi började helgen med att träffa Hugos kompis Vincent samt hans mamma Frida och pappa Christian som också bor här i området. De är nyss hemkomna efter en två veckor lång semester i Grekland och var alldeles gyllenbruna och fina.

Hugo och Vincent passade på att leka lite medan kvällens middag låg på grillen.

Det är full fart på dessa små yrväder.

Till middag åt vi helgrillad fläskfilé, vitlöksbröd, sallad, ugnsstekt färskpotatis och såklart lite olika såser. Tror det var uppskattat av samtliga även om barnen inte alltid är så stora i maten. Efter middagen och läggning av de små fortsatte vi kvällen fram mot midnatt och en stund efter det. Det var mycket trevligt och vi får hoppas att vi snart får tillfälle att träffas igen.

Dagen efter, i fredags, var det så dags för midsommarafton. Solen sken på morgonen och allting såg väldigt lovande ut. Vi hade bestämt att vi skulle träffa Fredrik och Jenny och tillsammans gå upp till Skälby gård där de arangerar traditionellt midsommarfirande med dans runt majstången. Vi tog sällskap dit och även Magnus och Medina följde med en stund innan de skulle vidare på 30-års fest. Hugo och Norah dansade medan Fredrik och Jennys dotter Emelie fortfarande är lite för liten för det. Det var strålande sol och mycket folk, precis som det ska vara.

Här dansas det runt midsommarstången

Hugo och Caroline i solskenet

Midsommarstången var väldigt vacker

Fredrik, Jenny och Emelie

Hugo verkade trivas i folkvimlet

Det blev även en fika för vissa av oss

Väl hemma sen dukade vi upp för sillunch i solskenet. Det smakar alltid gott med sill, särskilt på midsommar med en kall snaps till.

Jenny och Emelie i solskenet innan lunchen.

Här smaskas det på olika sorters sill med tillbehör. Passade även på att sätta upp en flagga dagen till ära.

Det hela avslutades med en underbart god Jordgubbstårta som Jenny bakat. Ingen midsommar utan jordgubbar.

Senare på kvällen slöt fler grannar upp och vi grillade tillsammans. Dock hade solskenet förbytts till regn så vi var tvungna att sitta inne. Totalt satt vi 12 vuxna i vardagsrummet hemma hos Jocke och Sussie, blev lite trångt men det fungerade. Kvällen avslutades sen inne hos Robban där det var festligheter och full fart fram till efter midnatt.

I lördags vaknade vi lite senare och började dagen med att bara ta det lugnt. Till lunch hade vi bestämt att vi skulle äta sill tillsammans med Magnus och Medina. Vi dukade upp av den sill som fanns kvar sedan gårdagen och fixade med diverse tillbehör. Magnus och Medina hade även en liten överraskning i form av ett kilo kräftor som vi åt efter sillunchen. Smakade alldeles underbart och kräftor är verkligen något vi borde äta oftare än några helger i augusti/september. Till allt detta drack den manliga delen av sällskapet ett gäng snapsar, både hemmakryddad och Aalborgs Jubileumsakvavit. Sen tog vi en promenad till Handlar'n där vi köpte glass. Hugo smakade lite grann men har inte riktigt förstått tjusningen med glass, tror dock det kommer ändras inom kort.

Senare på kvällen var det dags för grill och eftersom vädret var så härligt passade vi på att sitta ute. Vi grillade laxpaket i folie med potatis, purjolök, olja, tomater med mera. Smakade faktiskt grymt gott och det är gott att bryta av köttdominansen någon gång ibland. Efter god mat och dryck flyttade Magnus och jag in i bastun för en dust med värmen. Blev som vanligt några öl och tilltugg i form av korv och saltgurka. Tjejerna stannade kvar hos oss och när vi kom tillbaka blev det lite fika och samkväm. Vi avslutade kvällen in på småtimmarna och det kändes verkligen dagen efter då man var lite småseg.

Magnus och Medina i solljuset på vår baksida.


Igår var vädret hyfsat och vi var hemma mest hela dagen. Blev en del pyssel i trädgården som gräsklippning krattning med mera. Hugo fick även prova på att bada i sin egen lilla pool som han fått i present av sina kusiner Matilda och Johan. Som ni ser verkar han trivas ganska bra i vattnet.


Den här veckan ska tydligen bjuda på fint väder nästan varje dag. Finns med andra ord många fina tillfällen att passa på att vara ute. På lördag ska Caroline och jag på Peter och Annas bröllop. Var ett tag sen vi var på bröllop så det ska bli riktigt trevligt.

//J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar