söndag 14 juni 2009

Bastu, bad och bastu

Japp helgen har gått i badandets tecken. Har blivit både bastubad samt vanligt traditionellt bad. Gårdagen började hyfsat vädermässigt och vi var ute här hemma och pratade lite med grannarna i området. Hugo lekte med de andra barnen och timmarna flöt förbi. Sen kom regnet och vi passade på att gå in, är ju inte så trevligt att vara ute när regnet öser ner. Efter lite lunch bar det av till IKEA, ni vet världenns härligaste ställe (eller inte). Trots att det var lördag vid 17-tiden fullständigt kryllade det med folk. Kanske hade med det dåliga vädret att göra, vad vet jag. Vi är på jakt efter någon form av sideboard till vardagsrummet. Behöver något ställe för förvaring samt att det skulle fylla ut ytan ganska bra vid väggen bredvid TV:n. Vet inte riktigt om vi hittade det vi söker så det får bli att fundera vidare.

Väl hemma var det dags för middag, blev medium/rare stekt oxfilé tillsammans med champinjoner, lök, vitlökssmör och ugnstekt färskpotatis. Smälte verkligen i munnen, oxfilén brukar ju som bekant göra det. Efter middagen bar det över till Magnus och Medina där Magnus och jag badade bastu. Riktigt skönt med en bastu, speciellt när vädret är som det är just nu. Blev några öl och några trevliga timmar som vanligt innan det var dags att avsluta kvällen.

På morgonen idag regnade det fortfarande och vi bestämde oss för att åka och bada i badhuset. Vill att Hugo ska få lite mer vana av bad innan det bär av till Kreta om några veckor. Väl i bassängen var han lite reserverad till en början innan han fann sig till rätta och släppte loss ordentligt. Till slut sprang han runt i bassängen och till och med klättrade uppför några trappsteg vilket han tidigare inte klarat. Caroline passade på att sola solarium för att få lite färg innan resan till Kreta. Själv avslutade jag med en bastu (den andra denna helg) innan det var dags att åka hemåt igen.

Hugo gillar att bada

Här verkar det vara extra roligt

Hugo med sina fina lockar

Han har som sagt lärt sig klättra i trappor. Här på väg upp....

Efter mycket lek blir man hungrig, lite mellanmål gör susen.

På middagsbordet ikväll står lax, färskpotatis och hollandaisesås.....mycket gott. Sen blir det lugnt med en film och lite snacks. Ny vecka imorgon.....

//J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar