onsdag 28 januari 2009

Kul men jobbigt med framsteg

Hugo är i en utvecklingsfas just nu. Den ska tydligen vara fem veckor lång denna "kinkperiod" då han upptäcker sekvensvärlden. Och snart har vi väl genomlevt den första veckan.

Hugo har blivit barnsligare och växlar mellan att var extra snäll och extra busig för att få uppmärksamhet. Som Joakim skrev sitter han som ett litet ljus på kvällarna vid tvn för att få vara uppe. Han kramas lite då och då för att vara extra gullig. Annars spelar han på läpparna eller gör roliga miner för att charma och manipulera. Och så säger han titta hela dagarna och pekar, det är så gulligt. Det är den trevliga delen.

Den mindre trevliga delen är att jag får gå upp flera gånger per natt för att han gråter. Sen vill han ju helst inte äta och när man ändå tvingar honom kräks han med flit! Att han inte äter på dagarna resulterar i att han vill äta två gånger på natten. Men trots att det är lite jobbigt så går det fort fram nu och det är kul!

Det går verkligen upp och ned när man är föräldraledig. Speciellt när man går igenom alla utvecklingssprång. Vissa dagar är underbara, vissa vill man bara ska ta slut. Men en sak är säker och det är att jag kommer sakna Hugo så sjukt mycket när jag börjar jobba, men än är vi inte där, tack och lov! Jag försöker ta vara på de här två sista månaderna med Hugo så mycket som bara går. Vara ute med honom, sjunga och leka tillsammans, gå till öppna förskolan och träffa andra barn. Allt det där som han gillar, vår älskling.






/C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar