onsdag 21 januari 2009

Kameran - dyr affär

Inte nog med att kameran i sig kostade mycket pengar. Nu börjar det även dyka upp en massa annat som jag inser att jag vill ha för att kunna bedriva fotograferande, bloggande och annat kul på ett bra sätt. Dessvärre ryker tusenlapparna snabbare än man kan ana men det är väl bara att slanta och se glad ut antar jag.

För det första är den dator vi har alldeles för gammal och trött för bildbehandling. Tanken som slog mig först var att köpa till lite mer RAM-minne men sedan insåg jag att det även behövs mer hårddisk. Dessutom fungerar inte kortläsaren på datorn (skitsak jag vet) för de nya SDHC-korten som används i kameran. Summa sumarum ryker en uppgradering på mer än vad datorn är värd så nu är jag sugen på en ny dator. I så fall kan den gamla få agera webserver och helt plötsligt öppnar sig en ny värld där vi kan ha bloggen och alla bilder på en egen server. Till detta kommer naturligtvis en hel del konfigurering och när ska man hinna med det? Tycker tid är det minsta man har trots att vi är hemma allt mer sen vi fick Hugo. Dock kräver han stor del av vår tid och det finns därför inte så mycket tid över för annat.

Snart dags att pysa hem från jobbet. Blir en sväng till Ica ikväll och handla mat. Har blivit dåligt med bilder på slutet men Carro har ett gäng rykande färska bilder i kameran från dagens besök på lekpalatset. Caroline och Hugo var där tillsammans med hennes arbetskamrat Jessica och hennes son Hugo. Förhoppningsvis åker det upp några bilder här inom kort.

So long så länge och på återhörande inom kort.

2 kommentarer:

  1. Hehe fotografering är det dyraste hobby jag har stött på :)

    Webbservern går relativt fort, finns lite olika sett att angripa det hela på..

    http://www.ubuntugeek.com/step-by-step-ubuntu-810-intrepid-ibex-lamp-server-setup.html

    SvaraRadera
  2. Ok, tack för tipset. Ska kolla upp det där så fort jag lyckats övertala mig själv att slänga ut X tusen kronor på en ny dator :)

    SvaraRadera