måndag 12 oktober 2009

Reklamationstider

Har varit en del saker som gått sönder eller inte hållt vad de lovat den senaste tiden. Det började med glasskivan i köket som vi sedemera efter en hel del tjatande fick utbytt mot kakel. Sen pajade multifjärrkontrollen som kostade en ansenlig summa pengar när vi köpte den för drygt ett år sedan. Kändes därför väldigt trist när den inte gick att uppdatera med nya enheter längre. Efter dialog med deras utmärkta supportavdelning fick vi en ny enhet hemlevererad i fredags så nu ska det förhoppningsvis vara löst. Har inte hunnit testa den nya ännu. Som om inte det vore nog har CD-spelaren i bilen börjat strula. Till och från hittar den inte skivan och ibland kan man inte mata ut den utan den fastnar där inne. Ringde audiverkstan och frågade om de kunde titta på det. De skulle ha 850kr för felsökning, 4400kr för en ny stereo och 850kr för montering. Totalt alltså dryga 6000kr för att byta ut stereon. Förbannad som jag är över saker som går sönder fick jag för mig att det är inte är ok. Vi har ju knappt använt stereon och nybilsgarantin gick ut för bara 10 månader sedan. Kontaktade därför min handlare där vi köpte bilen. Efter lite mailkonversation och ett samtal med deras servicechef slutade det med att jag är ditbjuden på en kopp kaffe samt byte av stereo på onsdag. Allt utan kostnad. Tack för det Audi!! Det lönar sig alltså att tjata lite extra och inte bara svälja det första argumentet man får emot sig. I dessa fall har vi väl sparat en sisådär 10.000kr på det.

Vad har hänt mer? Jo Sverige har spelat bort sina chanser att nå fotbolls-VM i Sydafrika nästa år. Danmark blev en för svår nöt att knäcka och konsekvenserna lät inte vänta på sig. Lagerbäck och Henke Larsson tackar för sig. Nu återstår bara att få bort Anders Svensson och Mikael Nilsson. Kanske även Johan Elmander ska bort för att det ska bli riktigt bra. Sen får vi se om killarna från U21 kan axla manteln och föra Sverige till EM 2012.

Vi spenderade lördagen med Magnus och Medina. Firade att de gift sig och åt middag hemma hos oss. Var faktiskt ganska seg igår och vi tog det bara lugnt mesta delen av dagen. Blev en snabbvisit på IKEA och sen pizza till middag. Helgen aslutades sen som vanligt framför TV:n.

Den här veckan är det inget speciellt planerat. Har fullt upp på jobbet men det rä väl precis som vanligt.

Hörs snart igen!

//J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar