tisdag 7 april 2009

Solen skiner och lite andra funderingar

Vilket sjuhelvetes härligt väder det har varit senaste dagarna. Ända sedan jag gick hem från jobbet har solen skinit nästan konstant och värmen vandrat upp mot 15 grader i skuggan. Håller man sig i solen är det bara att sopa av sig kläderna och gå runt i kortärmat, så varmt är det.

Det är tisdag kväll i skrivande stund och det slog mig precis att jag avverkat min första vecka som pappaledig. Det mest anmärkningsvärda är att tiden gått så snabbt, känns som jag varit hemma någon dag och inte en hel vecka. Befarade innan jag gick hem att det skulle bli långdraget värre att bara sitta hemma men ack vad jag bedrog mig. Vi har haft fullt upp Hugo och jag och det kommer nog fortsätta i samma stil. Fullt upp kan ibland innebära att vi bara softar ute i solskenet men det är ju en form av sysselsättning det också.

Igår var vi en sväng till Barkarby och handlade lite kläder. Jag älskar att ha jeans på mig men då jag nästintill aldrig har det på jobbet längre så har jag heller inga att ta på mig nu när jag ska vara hemma. De jeans jag tidigare använt är antingen för små eller trasiga så det var verkligen hög tid för lite jeansshopping igår. Finns lite olika affärer i Outleten och även om utbudet inte är det allra värsta så snubblade jag över flera par jeans som jag slog till på direkt. När jag kom hem visade det sig att ett av paren var skitiga så idag fick vi åka tillbaka och byta dem, passade även på att köpa en ny jacka när vi ändå var där. Blev en av typen "windstopper", perfekt att ha när jag ska leka med Hugo i sandlådan.

Vad har vi gjort mer då? Jo vi har varit på öppna förskolan, städat huset, handlat mat, varit på BVC, tvättat kläder, lekt med Hugos kompisar i sandlådan och en hel del annat. Ni ser, det finns massor att göra när man inte är på jobbet. Börjar även inse att mina planer på att handla på börsen, bygga dator, fotografera hela dagarna kommer frysa inne. Det finns helt enkelt inte tid att sätta sig ner och hundraprocentigt ägna sig åt den typen av aktiviteter. Ska dessutom bygga ett staket runt baksidan och det är just nu prio 1 bland mina små projekt.

Idag har vi tackat ja till Peter och Annas bröllop i sommar och det ska verkligen bli superkul!! Vi bokade även in oss på en övernattning på den Herrgård där festligheterna går av stapeln. Återstår bara att hitta barnvakt åt Hugo men det ska förhoppningsvis lösa sig.

Annars? Ja det drar ihop sig till påsk och några dagars ledighet för alla aktiva i arbetslivet. Vi ska åka till Karlskoga och träffa släkt och vänner. Det är ju inte så ofta Hugo får chansen att träffa sina far och morföräldrar, kusiner och fastrar och mostrar. Långhelger är därför tacksamma så vi hinner träffa dem alla på ett och samma besök. Vi har dessutom planerat in fest hemma hos Johan och Gunilla på påskafton vilket vi ser mycket fram emot.

Imorgon ska det bli fint väder igen och jag är sugen att tända grillen. Färjestad ska plocka hem SM-guldet i hockey och det är fina tävlingar på Solvalla, båda evenemangen sänds direkt på TV. Låter som det kan bli en väldigt angenäm afton men först är det lek och bus som gäller hela dagen lång.

//J

1 kommentar:

  1. Jo om de hade svarat hade det varit bra :) Men de verkar de inte göra.

    Jo var supernöjd med 50mmarn, dock så har jag 24-70 som är bättre :) Så fanns ingen anledning att ha den kvar. Vill hellre ha 50mm 1.4 :)

    SvaraRadera