tisdag 17 november 2009

Framme i Thailand

Då har vi varit på plats ett par dagar och det är helt underbart. Vädret har inte varit 100% då det bitvis varit lite mulet och på kvällarna en del regn. Regnet gör inte så mycket då det bara varar i ca 10-20 min. Däremot får molnen gärna försvinna och inte visa sig alls. Trots de tidvisa molnen kryper termometern över 30 grader och igår kväll kändes det som temperaturen låg kvar där ända fram till 22-tiden.

Stället vi är på heter Bang Tao, en av Phukets längsta och mest oexploaterade stränder. Här råder verkligen lugnet och tempot är väldigt avslappnat. Stranden är ca 8 km lång men här finns ingen bilväg längs stranden så det är väldigt tyst och skönt. Bilvägen i området går några hundra meter upp från stranden och sedan är det små avfarter ner till de hotell som finns. Längs stranden ligger små stånd där det säljs diverse badartiklar, glass, svalknade dryck med mera. Naturligtvis ligger det också en del restauranger längs stranden som man kan besöka utan att göra avkall på havsutsikten. På de fleta ställen sitter man direkt i sanden och man kan höra knarrandet under fötterna samtidigt som man njuter av den underbara thailändska maten.

Lite längre bort från hotellet, ca 500m, ligger Bang Tao centrum. Ett väligt litet centrum som består av en huvudgata med några skräddare, optiket och ett gäng restauranger. Vi besökte en av restaurangerna i centrum igår kväll. En kanadensare som slagit sig till ro här och öppnat en underbart mysig restaurang där det serverades god mat och dryck. Priserna är också som vanligt väldigt bra här i Thailand. Vi betalde t ex ca 120 kr igår kväll för två huvudrätter, en cola och två öl. Ändå var vi inte på något av de billigare ställena.

Resan hit då? Jo den gick bra trots att det är lite segt att sitta på ett flygplan i nästan 11 timmar. Hugo ville inte gärna sova så det fick bli att sitta vakna och underhålla honom mest hela vägen. Till slut föll han i sömn men då var vi nästan framme. Sen var det ca 35 min till hotellet där vi nu befinner oss.

Hotellet är för övrigt väldigt fint. Jag bifogade en länk till stället i ett tidigare inlägg och det uppfyller verkligen de förväntningar man får när man tittar på bilderna. Det är ett sunwing hotell vilket innebär att det är väldigt famljeanpassat. Bland annat finns här ett miniland för de små där de kan leka i sanden, rita, pyssla med mera. Totalt 6 st pooler breder ut sig mellan hotellbyggnaderna och inte mindre än två stycken fina restauranger finns inom området. Lägg därtill egen skräddare, läkare på plats, minimarket samt shower varje kväll så förstår ni att det finns det mesta. Men, det sköna är när man kliver ner på stranden utanför hotellet. Då är det som att klva in i en annan värld helt plötsligt. Där är det totalt lugnt och inget av det exploaterade hotellområdet gör sig påmint. Verkligen häftigt med två helt skilda världar inom bara 50 meters avstånd.

Hugo trivs som fisken i vattnet här nere. Han säger bada så fort han slår upp ögonen och vi har faktiskt inte gjort så mycket annat än just badat på dagarna. Det finns väldigt bra barnpooler och där Hugo håller till är det inte mer än ca 40-50cm djupt så det passar honom perfekt. Kul också att det finns flera andra barn i hans ålder så han kan leka med dem i vattnet. Igår medan Hugo sov passade jag på att ta en massage. Fötter och rygg behandlades under en hel timme för bara 60 kr. Blir nog fler sådana tillfällen innan vi åker hem.

Det enda som varit lite jobbigt sen vi kom hit är Hugo och hans ätande. Det är i stort sett obefintligt och han vägrar konstant att äta. Det enda han tjatar om är ”kesss” (kex) och juice, Visst kan han få lite sånt men att leva på det är knappast någon bra idé. Dock verkar han pigg så jag tror inte det är någon större fara. Förhoppningsvis börjar han äta som vanligt inom kort. Om inte annat borde den förmodade hungern få honom att äta.
Nej nu ska jag kila ner till poolen och lägga mig i solen. Dags att bygga på brännan lite.

Återkommer senare med förhoppningsvis lite bilder och mer berättelser från vår resa.

//J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar