tisdag 22 september 2009

Helgen som gick

Vi var som tidigare nämnts i Karlskoga helgen som gick. Vi landade där i fredags kväll hemma hos Hugos farfar och Maggan vid 18.30-tiden. Där var även kusinen Elsa och faster Ulrika på besök. Elsa har lärt sig gå nu och det passar alldeles utmärkt om man vill springa runt och busa med Hugo. Det bjöds på mycket god mat och trevligt sällskap.

Dagen efter var det så dags för årets "far och son"-fest. Redan kl 11 på förmiddagen var det samling och de torra struparna behövde omgående en öl. Sen tippades det gemensamt trav i solskenet innan vi tog oss upp till badhuset för en stunds bad och relax i bastun. Efter badet bjöds det på smörgåstårta och till det drack vi champagne för att fira vårat tioårsjubileum för den här tillställningen. Helt sjukt att åren gått så snabbt....

Sen lirades det minigolf där sönerna naturligtvis tog skalpen av sina pappor. Det brukar vara så att gubbarna får ge vika i de olika tävlingar som genomförs på dessa fester. Vi åt och drack och tävlade vidare med mer golf och frågesport. Vid midnatt var några av oss ganska trötta och det bar av hemåt. Vi hade som vanligt mycket trevligt och jag ser redan fram emot nästa års tillställning.

Söndagen var jag av naturliga skäl seg men det blev bättre av en tur till svampskogen. Hängde med pappa och Maggan och plockade lite kantareller. Dessa förvällde jag sedan och frös in så nu har vi så vi klarar oss ett tag framöver. Kantareller är i mitt tycke bland det godaste som finns och en kantarellsås till biffen är prima ballerina.

Igår var vi återigen och kollade kakel. Blir bara mer och mer förvirrad ju mer vi tittar. Vet inte alls vad vi ska ha nu.

På lördag blir det ölmässan i Nacka.....gott!!

Återkommer eventuellt med lite bilder från i fredags lite senare.

//J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar