onsdag 23 november 2011

Kryssningen och Melker sjuk

Vi var på kryssning till Helsingfors helgen som var och det var en mycket rolig och trevlig resa tillsammans med Magnus & Medina samt deras barn Norah och Max. Båten gick redan fredag eftermiddag och vi startade med att äta julbord i bufférestaurangen. Maten var god och det fanns som vanligt en hel del att välja på. Hugo och Melker var fascinerade av att båten var så stor och det var häftigt för dem att få bo i hytten med våningssängar.

Efter lite lek och dans avslutade vi kvällen relativt tidigt då det inte var alldeles enkelt att få barnen att sova i vagnarna. När vi sedan vaknade på morgonen var det frukostbuffé och sedan gick vi av båten för ett besök i Helsingfors. Vi tog spårvagnen till Aquaria där vi tittade på olika djur från havet. Det fanns b la hajar och kungskrabbor vilket Hugo gillade.

Efter en runda på stan och lunch återvände vi till båten där vi på kvällen åt en underbar skaldjursplatå med räkor, hummer, havskräftor, ostron, musslor med mera. Blev även lite shopping i Tax Freen som sig bör. När vi sedan vaknade och hade ätit frukost var vi hemma i Stockholm igen och det var dags att åka hem. Något trötta men nöjda var vi åter på hemmaplan.

Natten mellan söndag/måndag blev Melker återigen sjuk och han är fortfarande hemma från dagis även om han är på bättringsvägen. Det har varit många sjukdagar nu på slutet och vi får hoppas att han snart kryar på sig och bygger upp sitt immunförsvar så det inte blir lika frekvent framöver.

Till helgen är det middagar inbokade både fredag och lördag. Då hoppas vi alla är friska och pigga igen.

Nedan lite bilder från kryssnignen.

Hugo på dansgolvet

Melker ville också vara med och dansa

Hugo, Melker och Norah dansade för fullt och hade jätteroligt ihop

Melker och Caroline njuter av något att dricka

Hugo trivdes som fisken i vattnet på båten

Norah och Hugo

Mer dans på dansgolvet

Melker spanar in kungskrabborna

Norah och Hugo tittade också på kungskrabbor

Lek i bollhavet

/J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar