torsdag 11 november 2010

Vintern här

Snön har intagit Stockholm och stora delar av landet och nu känns det som vintern kommit för att stanna. Är rejält halkigt ute på vägarna också så det gäller att ta det lugnt. Har hänt en del sen sist, bland annat har vi varit på korvkväll på Hugos förskola där de bjöd på korv samt lät oss föräldrar vara med när de hade sångsamling. Jag kom tyvärr något sent pga ett viktigt möte på jobbet men det var roligt att se hur de har det. Igår var C på föräldraråd på förskolan där de går igenom verksamheten och hur det fungerar i allmänhet om dagarna. De fick också höra att de barn som gått på Wåga och Wilja förskolorna i vår kommun också är de som klarar sig bäst när de sen börjar skolan. Det är ett gott betyg till att den pedagogiska planen (Reggio Emilia) verkligen fungerar på ett bra sätt. Verkar också som Hugo trivs vilket är det allra viktigaste såklart.

Min telefon åkte i backen i lördags morse vilket medförde en trasig display och en telefon som numer är ur funktion. Samma morgon hade Hugo pillat bort en del av tapeten vid sängen i sitt rum (någon skarv som satt löst) så det var verkligen ingen bra start på den dagen. Tror och hoppas att han förstår att han inte ska röra tapeten något mer men han har svårt att hålla fingrarna i styr när det finns saker att pilla på.

I söndags var vi iväg till badhuset vilket var mycket uppskattat av alla i familjen tror jag. Både Hugo och Melker åkte vattenruschkana och Hugo har dessutom blivit mer van vid vatten vilket är kul inför kommande semester till Mexiko. Han har tidigare varit något reserverad för just vatten.

Blev inköp av en gjutjärnsgryta i helgen också så nu ska det göras långkok hela vintern. Sparkade igång med en Biff Bourgogne samt en Sjömansbiff vilka smakade mycket bra båda två. Skönt med långkok, då behöver man inte stå vid spisen och passa hela tiden.

Har också hunnit med en utekväll med jobbet där en hel del mjöd intogs på en medeltidskrog i Gamla Stan. Det gjorde att det var tungt värre att kliva upp till jobbet igår. Men som man bäddar får man ligga heter det ju.

På lördag blir det middag hemma hos Magnus och Medina. Ska bli trevligt!

//J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar