tisdag 12 juli 2011

Underbart väder

De flesta gånger vi åkt till västkusten har vi haft ganska risigt väder. Förhoppningarna på vädret i år har därför varit något dämpade från vår sida. Men desto trevligare när man blir positivt överraskad. Igår var en toppendag och idag har det varit ännu bättre. Sol precis hela dagen och skön temperatur vilket gjort att vi spenderat större delen av dagen på stranden. Vi började dock med ett besök i Daftöland där Hugo och Melker fick leka någon timme.

Hugo hittade en kanon han kunde klättra på

Sen en stor fisk som var ännu roligare att klättra upp på.

Man kunde gå in i fisken också, något som Melker provade.

Sedan tog vi lunch inne i nöjesparken. Kebab och köttbullar stod på menyn.

Efter lunch gick vi ner på stranden där det arrangerades krabbtävling. Något som jag som gammal fiskeintresserad kände att jag ville ta med Hugo på. Han var väldigt sugen på att fiska så vi ställde upp i tävlingen tillsammans med ca 40-50 andra lag. Jag skötte fiskelinan och Hugo assisterade med att berätta var vi skulle lägga ut betet. Efter tävlingen var avslutad var det dags för krabbrace på stranden där varje lag fick släppa iväg en krabba. Först till vattnet var vinnaren.

Här laddar vi upp inför krabbracet på stranden.

När krutröken lagt sig stod endast ett lag som vinnare. Här en bild på det vinnande laget. Priset bestod av godis som Hugo direkt la beslag på.

Efter stranden tog vi en tur med Daftötåget. Två nöjda bröder framför tåget.

Till middag blev det återigen skaldjur. Denna gång färska räkor och färska havskräftor. Finns det något bättre?

Efter en intensiv dag är det skönt att vila lite i soffan.

I morgon hoppas vi på sol igen och fler sköna upplevelser här på västkusten.

/J

2 kommentarer:

  1. Ni ser ut att ha det riktigt bra därborta :) Här i Stockholm har vädret varit sådär både igår och idag. Visserligen sol, men blåsigt igår och idag ganska kyligt mot t ex förra veckan. Men vi misströstar inte så mycket, åker ju till Alcudia på fredag så då får vi nog lite sol och värme iallafall :) Vi får försöka och ses något när vi kommer hem, om ni inte är iväg nån annanstans då :)

    SvaraRadera
  2. Ja här är det helt underbart. Hoppas ni får en härlig vecka på Mallis och så ser vi fram emot att träffa er när ni kommit hem.

    SvaraRadera