torsdag 28 juli 2011

Prag

Vi befinner oss just nu i Prag där vi varit sedan i tisdags kväll. Så här långt har det varit riktigt bra och vi spenderade gårdagen med att gå runt och titta på de flesta sevärdheter i stan. På kvällen sedan blev det en italiensk restaurang med mycket god mat. Idag har vi varit hela dagen på Prags Zoo, en riktig höjdare. Det fanns i stort sett alla djur man kan tänka sig. Däribland elefanter, lejon, tigrar, gorillor, giraffer och zebror. Hugo och Melker verkade tycka det var en höjdare. Vi äldre tyckte också det var en riktigt bra dag med många härliga upplevelser.

Något som måste nämnas är hur mycket man får för pengarna här nere. Vårat hotellrum till exempel är ca 60 kvm stort och består av två stora sovrum samt köksdel. Priset per natt inkl frukost för oss fyra är ca 700 kr. Att äta och dricka samt göra aktiviteter är också nästintill gratis.

Nu är vi på hotellet och gör oss i ordning för en kväll på stan. Blir först en restaurang och lite god mat sen får vi se om vi sätter oss på någon mysig uteservering eller beger oss hem igen. Det är väldigt varmt här nere (ca 25 grader) så en uteservering är väl att föredra.

Nedan lite bilder från första dagarna i Prag.








/J

2 kommentarer:

  1. Vad kul det såg ut på djurparken :) Och vilket bra pris på hotellet, tar gärna namnet på det sen nån gång, utifall man skulle åka till Prag nån gång :)

    SvaraRadera
  2. Ja djurparken var riktigt bra, i klass med Kolmården. Hotellet heter Hotel Suite Home Prague och är som sagt riktigt prisvärt.

    SvaraRadera