torsdag 6 januari 2011

Öroninflammation, Aquaria och den här j-la snön

Först och främst, har inte hunnit med att få upp några bilder från jul och nyår ännu. Lovar att återkomma med det.

Har varit ledigt idag vilket är väldigt skönt. Jobb i morgon igen men sen åter igen helg. Skönt att ha haft en del ledigt senaste veckorna, behövs ibland.

Vad som inte är lika roligt är att både Hugo och Melker har öroninflammation. Melker är dessutom väldigt förkyld och andas tungt så C var på vårdcentralen med honom här om dagen. Då fick vi diagnosen lunginflammation vilket låter väldigt allvarligt och inte alls bra. När han sedan andades väldigt tungt igår kväll åkte vi in till Astrid Lindgrens barnsjukhus för att kolla upp honom. Bättre ta det säkra före det osäkra. Jag återvände hem till Hugo som låg och sov (under uppsikt av Magnus så helt själv var han inte) medan Caroline och Melker satt och väntade att få komma in till doktorn. Väl hos doktorn tog de prover och undersökte honom men någon lunginflammation hade han inte. De kom fram till att det var öroninflammationen samt en förkylning som medförde att han andades tungt. De ställde sig samtidigt frågande till hur läkaren på vårdcentralen kunde konstatera lunginflammation utan att ta några som helst prover? Skrämmande att de är så inkompetenta på vårdcentralen men denna gång var det skönt att de hade fel. Caroline och Melker kom hem med taxi några timmar efter mig så det blev inte så mycket sömn för dem i natt.

Eftersom Melker är så förkyld har Caroline och han varit hemma och tagit igen sig idag medan Hugo och jag åkte iväg och hittade på något kul tillsammans. Inte helt enkelt att hitta på saker med så små barn men det slutade med att vi åkte till Aquaria på Djurgården. Det blev en riktig lyckoträff och vi hade ett par roliga timmar ihop då vi tittade på hajar och andra exotiska fiskar. Hugo kröp runt i en tunnel i anslutning till akvariet där fiskarna simmade över huvudet på honom. Han verkligen stortrivdes. Sen blev det en glass i kafeterian och han sa "Pappa, det här måste vi göra fler gånger". Det värmde verkligen i hjärtat och det var underbart att hitta på något bara vi två. Väl hemma var han hur glad som helst och han har gått som på små moln här hela eftermiddagen och kvällen. Vi har även hunnit med en sväng till affären och sen har Hugo hjälpt mig laga Tacos. Han älskar att vara med i köket och fixa när det ska lagas mat. Melker verkar dessutom redan vara på bättringsvägen så nu pekar det i rätt riktning.

Snön då? Är det någon mer än jag som är less på att skotta? Undrar när det ska ge sig med allt snöande. Vi har en snöhög utanför fönstret som säkert är 2,5-3m hög, helt sjukt. Nu får det banne mig ta och ge sig snart. Skönt att vi snart ska till värmen så vi slipper det här.

//J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar